1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури изпълнява проект за модернизация на система за наблюдение на риболовните кораби

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури изпълнява проект за модернизация на система за наблюдение на риболовните кораби

Общата сума на инвестицията е 1 258 635,78 лева

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури изпълнява договор за безвъзмездна финансова помощ BG14MFOP001-3.001-0007-C02 от 21.09.2018 г. между Министерство на земеделието и храните и ИАРА по проект: „Модернизация, закупуване, инсталиране и разработване на компютърни технологии, включително компютърен хардуер и софтуер, система за наблюдение на риболовните кораби и компютърни мрежи, позволяващи събиране, управление, валидиране, анализ, управление на риска".

Основната цел на проекта е осигуряване на непрекъснат и достоверен контрол на дейностите по стопанския риболов, осъществяван от риболовните кораби, обмен на данни и разработване на методи за вземане на проби във връзка с данните, свързани с риболовните дейности, както и взаимното свързване на междусекторни системи за обмен на информация.

В рамките на проекта ще се изгради център за обработка и съхраняване на данни, работни станции за контрол и наблюдение на риболовната дейност и работна станция за дистанционно наблюдение.

Общата сума на инвестицията е 1 258 635,78 лв., от които 1 132 772,20 лв. финансиране от Европейския фонд за морско дело и рибарство и 125 863,58 лв. национално финансиране.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.