1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за силен вятър е в сила за осем области в Северна България

Жълт код за силен вятър е в сила за осем области в Северна България

Минималните температури днес ще бъдат между 6 и 11 градуса

През деня над страната ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, максималните - предимно между 18 и 23 градуса.

Жълт предупредителен код е в сила за осем области в Северна България заради прогнозите за силен вятър. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра. В тези райони синоптиците предупреждават, че ще духа силен западен вятър с пориви до 22-24 м/сек.

В планините ще има променлива, често значителна облачност и на места ще превали дъжд, по високите върхове - сняг. Ще духа умерен, по билата - силен западен вятър. И по Черноморието ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югозапад. Облачността ще е променлива, значителна над южните райони, където на отделни места ще превали. Максимални температури на въздуха ще са до 17-21 градуса.

 

Етикети време, вятър, НИМХ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.