1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Демонстрация на техника Кубота край село Средец

Демонстрация на техника Кубота край село Средец

Трактори и прикачен инвентар за есенната кампания

 

Край село Средец в полеви условия бяха показани трактори и прикачен инвентар с марката Кубота. Демонстрацията е по инициатива на земеделски стопани от община Опан. „Това са наши редовни клиенти, които и тази година са решили да закупят техника от нас“, разказа търговският директор на КББГ Мирослав Николов.

Това, което стопаните искат да видят, са няколко конфигурации машини, които смятат още тази есен да включат в кампанията по сеитбата на есенниците и жътвата на пролетниците.

Презентацията беше открита от тандема 4-корпусен плуг Кубота и трактор Кубота модел М135 GX4. Характерното за плуга е големият захват на плужните тела до 50 см. Въпреки неблагоприятните условия за оран тракторът и плугът се справиха отлично. Постигнатата дълбочина на обработка е 30 см. Цели отметателни дъски перфектно обръщат почвата и заравят растителните остатъци.

На полето излезе и стърнищен култиватор Кубота. Машина, на която може да се разчита след прибиране на житните култури, с успех може да се използва и върху остатъци от слънчоглед и царевица. В зависимост от условията на полето може да работи на дълбочина до 30 см, а при необходимост - между 5 и 8 см. В предната си част е снабден с дискова секция за по-добро нарязване на растителните остатъци и за по- голям баланс на машината. Работните органи са с ресорна защита, позволяваща работа в участъци със силно уплътнена почва или каменисти терени.

Гвоздеят на презентацията обаче бяха тороразпръскващите машини Кубота. КББГ предлага няколко модела на японския бранд: DSC модели с обем от 700, 900 и 1400 л, както и DSM и DSM-W модели с обем от 1100, 1550 и 2000 л.
DSX-W и DSX-W GEO са с електронна везна, а моделът DSX-W GEO е подготвен за Геоспред и Геоконтрол.
Тороразпръскващите машини Кубота са изключително прецизни, икономични и не разтрошават гранулата. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.