1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Гонят рибари, дръзнали да се върнат в „Орехчето”

Гонят рибари, дръзнали да се върнат в „Орехчето”

Няма никакви основания постройките да останат, когато има и съдебно решение за тяхното премахване, заяви кметът на Варна Кирил Йорданов

Ако някой от рибарско селище „Орехчето” си въобразява, че след спиране на събарянето на незаконните постройки там се възстановява статуквото, той се лъже. Това предупреди кметът  на Варна Кирил Йорданов, два дни след като на среща с премиера и земеделския министър беше договорено да се спре премахването на постройките край Варненското езеро, пише dariknews.bg.

„На никого няма да му бъде позволено да си връща такъмите на местата, от които е бил изведен на законово основание. На часа ще бъде изхвърлен”, категоричен е градоначалникът.

Той за пореден път повтори, че няма никакви основания постройките да останат, когато  има и съдебно решение за тяхното премахване. „Но след като в интерес на обществения покой и мир е взето едно такова решение, не виждам основания да му се противопоставям”, посочи Кирил Йорданов и допълни, че в рибарското селище са останали трима рибари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.