1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Шесто заседание на Надзорната група по проект „Горите на орела“

Шесто заседание на Надзорната група по проект „Горите на орела“

В началото на октомври, 2016 г. предстои годишната среща на всички български проекти по програма LIFE

В периода 15-17 септември, 2016 г. Изпълнителна агенция по горите организира шестото заседание на Надзорната група по проект „Горите на орела“ по програма LIFE+ на Европейския съюз. В срещата взеха участие представители на партньорите по проекта – Изпълнителна агенция по горите и Българско дружество за защита на птиците, Министерство на земеделието и храните, Регионална дирекция по горите Бургас, Югоизточно държавно предприятие и Южноцентрално държавно предприятие.

По време на теренните посещения членовете на Надзорната група взеха участие в приемането на 50 % от теренната работа по инвентаризация на ТП ДЛС Граматиково, в т.ч. запознаване с прилагането на шестте допълнително възложени методики за инвентаризация на биологичното разнообразие. В допълнение бяха посетени богатото на орнитологично разнообразие Атанасовско езеро (като бе проведена среща с представители на друг български проект по програма LIFE – „Солта на живота“) и Природозащитен център „Пода“ където бе проведено наблюдение на гнездящи и прелетни птици по миграционния път Виа Понтика.

В заключителна част от срещата членовете на Надзорната група се запознаха с напредъка при изпълнение на проекта, предстоящите задачи в краткосрочен аспект и се обединиха около нуждата от продължаване на усилията за постигане на всички заложени резултати, в т.ч. подпомагане работата по разработване на наредби за прилагане на т. нар. „горски мерки“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

В началото на м. октомври, 2016 г. партньорите по проекта ще бъдат домакини на годишната среща на всички български проекти по програма LIFE.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.