1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 520 хиляди лева за внос на разплодни животни дава ДФ “Земеделие”

520 хиляди лева за внос на разплодни животни дава ДФ “Земеделие”

 

ДФ „Земеделие” предоставя целева субсидия от 520 хиляди лева за внос през 2006 г. на разплодни юници, дзвизки и кочове. За първи път тази година се предоставя субсидия за внос на кочове. От подпомагането могат да се възползват регистрираните земеделски производители, които са директни вносители на животните, както и тези, които закупуват животните от фирми вносители, като животните трябва да произхождат от страни членки на ЕС.

Максималният брой животни, за които може да кандидатства един производител и да получи субсидия, е 70 юници и 250 дзвизки, в това число кочове, при запазване на нормативите на брой животни, прилагани през предходната година. Субсидията за една юница е 800 лв., а за един брой дзвизка или коч - 200 лв.

Според указанията, земеделските производители трябва да представят фактура, митническа декларация и платежен документ за извършено плащане, както и съответните ветеринарни сертификати за внос и зоотехнически сертификати на внесените животни, издадени от страната износител, както и удостоверение от РВМС за регистрация на животновъдния обект, в който ще се отглеждат животните и договор за водене на селекционна дейност.

След извършване на вноса и изтичане на карантинния период, земеделските производители са длъжни да представят документ за извършена маркировка на животните и списък с номерата на ушните им марки, както да запазят техния брой в продължение на три години за юниците и две години за дзвизките и кочовете. До изтичане на посочените срокове те ежегодно отчитат броя на животните чрез подаване на декларация в съответната областна дирекция на фонда.

Финансовата линия стартира на 5 юни, като средства се договарят до изчерпване на лимита.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.