1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изтича срокът за слънчогледовата субсидия

Изтича срокът за слънчогледовата субсидия

Средствата ще се дават само за реално установени засети декари, което ще става на място след посещение на експерти от фонд “Земеделие”, областните и общинските служби по земеделие и гори

 

Областната дирекция на държавен фонд “Земеделие” продължава да приема заявления за подпомагане производството на царевица и маслодаен слънчоглед за настоящата година. Сумите ще се отпускат за декар площ, а срокът за нейното усвояване е 31 май. До 10 май земеделските производители трябва да подадат в дирекцията на фонда заявленията си за подпомагане заедно със служебните бележки, които удостоверяват идентификацията на обработваните от тях площи.

Производителите, които имат задължения към общинските и държавния бюджет, осигурителните и други институции, към фонд “Земеделие” са лишени от субсидии. Субсидия няма да получат и задлъжнели към Държавния поземлен фонд, НАП и др. Средствата ще се дават само за реално установени засети декари, което ще става на място след посещение на експерти от фонд “Земеделие”, областните и общинските служби по земеделие и гори. Субсидиите за страната са общо 10 млн. лева по тази линия. Колко от парите ще бъдат отпуснати за различните области не може да бъде определено, защото това ще зависи от констатираните засети декари, на които ще бъде разделена сумата.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.