1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обсъждат се първите промени по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г.

Обсъждат се първите промени по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г.

До момента гласувани и приети са предложените промени за прилагането на стандарти за добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС) и директните плащания

Днес, по време на второто заседание на Комитета по наблюдение на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г., тече обсъждането на първите предложения по промените му. В заседанието участват заместник-министрите на земеделието и храните Таня Георгиева и Александър Йоцев, представители на браншови организации от сектор „Земеделие“ и заинтересовани страни. До момента гласувани и приети са предложените промени за прилагането на стандарти за добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС) и директните плащания.

Пред Комитета бяха представени и резултатите от Кампания 2023, свързани с напредъка по изпълнението на Стратегическия план.

Експерти от Държавен фонд "Земеделие" напомниха, че заради промени в нормативните уредби кампанията е била трудна както за фермерите, така и за администрацията. Обработката на подадените заявления продължава, като общият им брой за Кампания 2023 е 65 хиляди по 51 възможни интервенции.

Заседанието на Комитета по наблюдение продължава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.