1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обществен съвет към вицепремиера Меглена Плугчиева

Обществен съвет към вицепремиера Меглена Плугчиева

Парите от еврофондовете - без ДДС

Да отпадне ДДС върху средствата от еврофондовете, предложиха днес членовете на Обществения съвет към вицепремиера Меглена Плугчиева. На днешното си заседание Съветът предложи на вицепремиера по еврофондовете редица идеи във връзка с по-ефективното и навременно усвояване на европарите.

Министерствата имат 7-дневен срок да разгледат предложения, а и да дадат своето становище по тях.

В рамките на 10 дни, считано от днес, общественият съвет ще се събере още веднъж, за да разгледа всички предложения още веднъж.

Сред предложенията, представени днес на Плугчиева, са и идеите да бъдат улеснени схемите за достъп до кредити, отпускани от банките, както и участниците в Комитета за наблюдение да бъдат в съотношение 50 : 50 - общество и държава.

Съветът, чиято основна цел, е контрола и наблюдението на усвояването на средства от еврофондовете ще се събира поне веднъж на два месеца.

В него участват представители на 16 различни неправителствени организации, сред които Асоциацията на банките, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, както и синдикалистите от КНСБ и КТ „Подкрепа".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.