1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От 20 октомври започва Европейската седмица на гората

От 20 октомври започва Европейската седмица на гората

ДАГ ще организира над 60 събития в цялата страна за популяризирането и опазването на българската гора

 

От 20 до 24 октомври, 2008 г. България ще отбележи първата в историята на Европейския съюз Европейска седмица на гората, съобщиха от пресцентъра на Държавната агенция по горите (ДАГ). За целта агенцията ще организира над 60 събития в цялата страна за популяризирането и опазването на българската гора. Събитията ще включват залесяване на нови горски площи, възстановяване на местообитания на застрашени животни и птици, почистване на зелени площи в природни паркове, посещения до значими природни обекти, изнасяне на презентации за ролята на гората в опазването на околната среда и много други.

Европейската седмица на гората се организира от Европейската комисия, ООН, Министерската конференция за защитата на горите в Европа (MCPFE) и Франция, като председателстваща Европейския съюз в този период. Целта на Европейската седмица на гората е да информира хората за значението на гората за опазването на околната среда и за ценния принос на горския сектор за европейската икономика като цяло.

Церемонията за откриването на тази проява ще се състои в сградата на Европейския парламент в Брюксел на 20 октомври 2008 г. През периода 20-24 октомври 2008 г. в сградата на ФАО в Рим ще се проведат представяния и дискусии с участието на представители на неправителствени организации, изследователски институти, на частния сектор, държавни институции, агенции на ООН, на регионални и международни екологични мрежи. Освен това редица дейности ще се проведат и във всяка от 46-те Европейски страни, участващи в събитието, между които и България.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.