1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Средствата за Разплащателната агенция не лишават земеделските производители от държавно подпомагане

Средствата за Разплащателната агенция не лишават земеделските производители от държавно подпомагане

Заделеният ресурс за пряко подпомагане на земеделските производители отговаря на размера за миналата година по план-сметката на Държавен фонд “Земеделие”, съобщи Ализан Яхова, зам.-изпълнителен директор на фонд “Земеделие”. По повод коментарите на земеделски производители, че средствата за подпомагане, се използват за изграждане на сградите на Разплащателната агенция, Яхова уточни, че изграждането на Разплащателната агенция е едно много важно изискване, което трябва да се изпълни.  Средствата няма да лишат земеделските производители от държавно подпомагане, категорична бе Яхова.

Сумите за изграждането са включени в бюджета на Фонд “Земеделие” и са предоставени от Министерството на финансите. Парите се използват единствено и само за изграждането на Разплащателната агенция.  Яхова уточни още, че изграждането на агенцията не е за сметка на субсидиите.

Миналата година ДФ “Земеделие” е предоставил 58 милиона лева безвъзмездна помощ. Тази година има 60 милиона лева, така че равнището на подпомагане в сравнение с миналата година е запазено. Това се отнася и за инвестиционното кредитиране.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.