1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Тошев участва в заседание за изработване на Наредба, регламентираща стопанисването и управлението на комплексни и значими язовири в страната

Заместник-министър Тошев участва в заседание за изработване на Наредба, регламентираща стопанисването и управлението на комплексни и значими язовири в страната

В началото на месец април предстои последно заседание на междуведомствената група

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев участва в заседание на междуведомствената работната група за изработване на Наредба за условията и реда за предоставяне за стопанисване и управление на комплексните и значими язовири в страната. В срещата, която се проведе в МЗХ, участие взе и заместник-министърът на енергетиката Николай Николов. По време на заседанието се прецезираха текстове за реда и условията за стопанисване и управление на язовирите, които са публична държавна собственост, както и предоставянето на тези функции на държавните търговски дружества.

В началото на месец април предстои последно заседание на междуведомствената група, на което да бъде одобрен проектът на документа. След това предстои разглеждането му в Министерски съвет.

В срещата участваха и представители на Министерски съвет, Министерството на енергетиката, Министерството на земеделието и храните, Министерството на околната среда и водите, Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, „Напоителни системи“ ЕАД, НЕК ЕАД, Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, Български ВиК холдинг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.