1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министрите Георги Тошев и Таня Георгиева се срещнаха с представители на ОИСР

Заместник-министрите Георги Тошев и Таня Георгиева се срещнаха с представители на ОИСР

Заместник-министър Таня Георгиева подчерта, че постигането на членството на страната ни в ОИСР е тема, по която има обществен и политически консенсус

Заместник-министрите на земеделието и храните Георги Тошев и Таня Георгиева се срещнаха с представители на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ по повод първата им техническа мисия по земеделие в България, която се провежда в София.

Заместник-министър Тошев е отговорен за цялостната координационна дейност на министерството по присъединяването на страната ни кьм организацията. Той посочи, че предвид високия приоритет на членството ни в ОИСР, е осигурено присъствие на събитието на възможно най-широк кръг представители не само от дьржавните структури, но и от частния сектор, неправителствени организации и фермерски асоциации.

Заместник-министър Таня Георгиева подчерта, че постигането на членството на страната ни в ОИСР е тема, по която има обществен и политически консенсус. Тя изрази увереност, че членовете на техническата мисия ще съберат цялата необходима информация за селскостопанския ни сектор.

По време на мисията предстоят индивидуални срещи с представители на фермерски организации и учени от специализираните университети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.