1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Пицари от близо и далеч пристигат ще премерят сили на Международния пица шампионат в София

Пицари от близо и далеч пристигат ще премерят сили на Международния пица шампионат в София

Състезанието събира пицарите от България и чужбина в надпревара за участие в Световното по пица

Шестото вълнуващо издание на пица шампионатът, организиран от Българската асоциация на пицарите, ще превземе София от 8 до 9 ноември. Битката, която ще се проведе в рамките на Международните хранителни изложения, ще бъде оспорвана, а победителят ще грабне титлата “Най-добър пицар на България”. И това не е всичко. Освен за Купата на България, състезателите се борят за участие в Световното по пица в Италия. 

 

6 пица категории

Победата не идва никак лесно, а журито на шампионата е от най-висок ранг. Участниците в надпреварата ще покажат уменията си в 6 различни категории: “Пица Класика”, “Пица Наполетана”, “Пица Романа”, “Пица Акробатика”, “Пица In Due” и новата категория “Пица Black Box”. В нея пицарите ще трябва да приготвят своята пица, съчетавайки съставките в черната кутия по най-добрия начин.

Международно жури

Сигурни сме, че всеки от състезателите ще вложи всичките си умения и усилия, за да спечели престижното съревнование. Участниците ще бъдат оценявани от международно жури, в състава на който влизат Даниел Златкович (Сърбия), Зоран Паламаро (Македония), Валентин Иванов (България), Алесандро Скандола (Италия), Грациано Бертуцо (Италия), Тициано де Филипис (Италия).

След оценките им и класирането, ще разберем кой ще има възможността да отиде на Световното по пица в Парма, където да премери сили с топ-пицари от цял свят.

За участие в голямото пица състезание има предварителна регистрация, но такава ще е възможна и на място в деня на събитието. Ако искате да участвате и да се докажете в света на пицата, разберете как ТУК.

Това и още много

Освен вълнуващото състезание, от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център ще открием различни интересни събития, част от Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК и Wine&Spirits Show 2023. Изложенията събират професионалистите от хранителния бранш, създавайки среда за обмяна на бизнес контакти, идеи и опит.

Благодарение на съпътстващите събития “БулевАРТ на вкусовете” и “Сетива без граници” ще се наслаждаваме на гурме храни и напитки, нови и екзотични вкусове и street food предложения.

Искате да участвате или просто да наблюдавате битката на пицари? Любител сте на гурме преживяванията и виното или имате бизнес в сектора на храните? Не се колебайте, закупете своя билет за Международните хранителни изложения тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.