1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Хлябът в София поскъпва с 10%

Хлябът в София поскъпва с 10%

 

До две седмици хлябът в София ще поскъпне с 8-10%, прогнозира Георги Попов, шеф на Асоциацията на хлебарите.

Цените вече започнаха постепенно да се вдигат. Според Попов в момента в столицата се продава най-евтиният хляб в цялата страна. Цената не е променяна от една година насам. Една от причините е тазгодишната реколта. Сегашното жито е с 60-70 лв. за тон по-скъпо в сравнение с миналата година. С членството ни в ЕС много фирми от бранша ще излязат на светло, което ще доведе и до реални цени на хляба.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.