1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” – семейният фестивал, който съхранява българщината

„СЕМЕ БЪЛГАРСКО” – семейният фестивал, който съхранява българщината

За всички малки посетители ще бъдат отворени пъстри шатри, работилнички и ателиета

На 27 и 28 април, в парк „Казармите” в Севлиево, за десета поредна година ще си дадат среща народната мъдрост, фолклорната музика, пъстрото настроение и родните ни български аромати.

Наред с многообразните инициативи, концертни предложения, възможности за духовно обогатяване и израстване, насочени към възрастните, фестивал „Семе българско” предлага и изключителни възможности за приятни семейни преживявания, в които главни действащи лица са децата.

За всички малки посетители ще бъдат отворени пъстри шатри, работилнички и ателиета. С приятелите на фестивала от Сдружение „Благодаря“, децата ще месят и пекат ароматни хлебчета, а под вещите напътствия на майстор-грънчар ще могат да изработят собствени глинени изделия, както и ще имат възможност да такът на стан. Ще се включат в множество активности, подкрепящи общуването и творческите умения. В ателието на парк „Българка” заедно със своите родители ще открият куп възможности за забавно-образователни занимания, свързани с опазването на традициите и семейните ценности, с грижата за природата. С помощта на мама и тате ще си направят есенция против комати през първия фестивален ден, а през втория - парфюм от естествени съставки. Ще погледнат с усмивка назад във времето, за да открият очарованието на игрите отпреди ерата на Интернет – скачане на ластик, дърпане на въже, Прескочи кобила и др.

Юбилейното издание на фестивал „Семе българско” очаква всички – малки и големи, за да е весело, пъстро, усмихнато и празнично!

За да е всичко – от кълна до върха, все българско!

Вход свободен!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.