1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Кметовете от Гоцеделчевско поискаха незабавен ангажимент за начало на изкупната кампания за тютюна

Кметовете от Гоцеделчевско поискаха незабавен ангажимент за начало на изкупната кампания за тютюна

Само една фирма "Сокотаб"-България, която има квота за 1300 тона, е започнала изкупуването на реколтата в региона

 

Кметовете на селища от Гоцеделчевско и народният представител Алиосман Имамов оповестиха днес - на пресконференция в Благоевград – декларация, настояваща за незабавен ангажимент за начало на изкупната кампания за тютюна, съобщи Агенция SBN.

Ако до една седмица фирмите, подписали договори с тютюнопроизводителите от района на Гоце Делчев, не дадат яснота кога ще започне кампанията, кметовете ще "предприемат позволените от закона мерки". Настоява се и за промяна на текстове от Закона за тютюна – сега краят на изкупната кампания на тютюна е фиксиран на 1 март. В години като настоящата, изчакването на този срок силно влошава качеството на реколтата, което води до щети за производителите.

12 500 са регистрираните производители на тютюн в Гоцеделчевско. Само една фирма "Сокотаб"-България, която има квота за 1300 тона, е започнала изкупуването на реколтата в региона.

"Ако фирмите не изпълняват своите ангажименти, ще бъдат преразгледани правилата за издаване на лицензи и получаването на целевите субсидии" – заяви Алиосман Имамов./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.