1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. ЕК и Франция ще търсят начини за устойчиво земеделие

ЕК и Франция ще търсят начини за устойчиво земеделие

Партньорството се основава на предишно споразумение за сътрудничество, подписано през 2018 година

Изследователският център на Европейската комисия и Френският национален институт за изследване на селското стопанство, храните и околната среда, подписаха четиригодишно споразумение. Основната му цел е предоставяне на научни данни в полза на ефективните публични политики в селското стопанство и изменението на климата.
 
Сътрудничеството ще се съсредоточи върху няколко области: разработване на холистични подходи за определяне и оценка на устойчивостта в областта на селското стопанство, подобряване на капацитета за моделиране на биофизичните процеси, взаимодействията в околната среда и социално-икономическите последици и допринасяне за оценката на въздействия на целите на зелената политика за различни хранителни и селскостопански системи. Партньорството се основава на предишно споразумение за сътрудничество, подписано през 2018 година. Оттогава това успешно сътрудничество допринесе за предоставянето на конкретни решения на политиците и обществото, като например разработването на Европейската почвена обсерватория, която предоставя доказателства за степента на деградация на земята в ЕС. 
 
Научните партньорства са ключов инструмент за предоставяне на политиците на доказателства, които да им позволят да разработват политики, основани на данни. Сътрудничеството ще позволи на Съвместния изследователски център и френския институт да проучат начини за прилагане на интегрирано моделиране на хранителната система, обхващаща цялата хранителна верига, от фермерите до потребителите, както и ефектите на хранителната система върху обществото, икономиката и околната среда и здравето на гражданите, животните и растенията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.