1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. ИНТЕРАГРИ България – цялостни решения за лозарство и овощарство

ИНТЕРАГРИ България – цялостни решения за лозарство и овощарство

Пълна гама прикачна техника за лозаро-овощарство от немския производител CLEMENS

ИНТЕРАГРИ България възниква през 2013 г. и вече 10 години е единствен официален вносител на марката самоходна и прикачна техника за земеделие и строителство NEW HOLLAND в България. По линия на стратегическото си партньорство с NEW HOLLAND, ИНТЕРАГРИ е официален вносител също и на гроздокомбайни BRAUD и драпер хедери MACDON. През годините ИНТЕРАГРИ обогатява своето портфолио, в стремежа си да предложи цялостни решения , отговарящи на индивидуални потребности на земеделците в България.

ИНТЕРАГРИ е официален вносител и на редица високо иновативни, качествени и добре познати марки прикачна техника като американските директни сеялки KINZE, популярни с до 99% точност, почвообработваща и техника за сеитба на чешката марка BEDNAR, специализирана прикачна техника за лозаро-овощарство на немската марка CLEMENS, австрийските мултифункционални ремаркета на BRANTNER.

Фокусирани върху изграждане на дългосрочни партньорски отношение със своите клиенти, ИНТЕРАГРИ цели да развива собствена търговско-сервизна мрежа с 11 локации, покриващи територията на цялата страна. Компанията цели да предложи цялостни решения за всички области на земеделието в България, като предлага богато портфолио от висококачествени иновативни продукти, оторизиран сервиз, оригинални резервни части и компетентна консултация, съобразени с индивидуалните потребности на клиентите си.  

Като част от стратегията си, ИНТЕРАГРИ България предлага цялостни решения за лозаро-овощарска техника, съобразени с индивидуалните потребности на клиента с богато портфолио от специализирана техника и нови технологии на водещи марки. Прочетете повече!

ГРОЗДОКОМБАЙНИ BRAUD ОТ NEW HOLLAND – ЛИДЕРСТВО И ИНОВАЦИИ С ТРАДИЦИИ

Мултифункционалинят гроздокомбайн NEW HOLLAND BRAUD 9000 е иновативен лидер в сегмента, с 40 години опит в иновациите и повече от 15 000 продадени машини. BRAUD пести усилията на над 70 работници по време на беритба и има целогодишно приложение с модулни системи за беритба, ронкане, очистване, подрязване, пръскане, обезлистяване и др. BRAUD притежава редица патентовани системи, които осигуряват целогодишното му приложение и гарантират висока производителност, съчетана с ниски експлоатационни разходи.

new-holland

Системата за гроздобер Opti-Grape™ осигурява безупречно отделяне на най-високото качество грозде, без нараняване на повърхността. Революционна прибираща система Noria осигурява най-добрата грижа за лозята и гроздето. С патентовани очистващи системи като ронкаща система Destemmer BRAUD гарантира 20% по-добро отделяне на отпадъците  (листа, клечки, негодни зърна и т.н.), перфекто качество и ненадмината производителност, лесна и опростена поддръжка. Подобрената тръскаща система SDC гарантира нежно и прецизно отделяне на гроздето.

BRAUD 9000 разполага с по-голяма мощност със своите от 141 до 175 к.с.., а новите Common Rail двигатели от FPT гарантират до 35% средна икономия на горивото. С по-тиха и по-удобна кабина, оборудвана с интелигентни системи за управление, осигуряваща бърз и лесен достъп до ключови функции и лесна поддръжка, включително с 30 % по-бързото измиване на беритбения модул, пестите време и средства.

Ето какво споделя за опита си Душан Няголов, Технолог на „Винпром Карнобат“: „Oтглеждаме около 16 хил дка лозя. Имаме 2 гроздокомбайна BRAUD и 10 трактора NEW HOLLAND. Предимствo на механизирания гроздобер е, че има много по-малко загуби. Почистващият механизъм е много добър и обраното грозде е абсолютно чисто, без странични примеси. При гроздобер, гроздокомбайнът може да замени до 50-60 работника, а при пръскане – до 3 трактора. BRAUD работи с широк диапазон натоварване, от 600 кг/дка до 3 т/дка“.

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ТРАКТОРИ NEW HOLLAND T4V/N/F  - TRACTOR OF THE YEAR 2023

Специализираната серия трактори за лозарство и овощарство T4 V/N/F на световния иновативен лидер NEW HOLLAND, със своите от 75 до 114 к.с., имат мултифункционално широко приложение, като са подходящи за пръскане, почвообработка, обезлистяване, торене, подрязване, връзване. NEW HOLLAND са популярни с непрекъснатите си подобрения с цел да отговорят максимално на динамично променящите се нужди на клиентите си. Така съвременните T4V/N/F се характеризират с 4% по-голям резерв на въртящ момент и 4.5% по-голям максимален въртящ момент, благодарение на подобрения двигател Tier 4А ecEGR + DOC. Кабината Blue Cab 4 се характеризира с повишена безопасност. Повишен капацитет на предния навес и хидравличната система допринасят за по-голямата продуктивност. Повишена горивна автономност, благодарение на подобрения горивен резервоар достигащ до 98 л. при Т4.110F гарантират липсата на загуба на време за зареждане. ESM позволява да се запаметят 2 скорости на двигателя, което гарантира улеснено управление и пестене на гориво. Електро-хидравлични изводи с регулируем дебит гарантират по-доброто управление на прикачното оборудване. Най-добрата в класа маневреност със SuperSteer ъгъл на завой 76°.

Ето какво споделя за опита си със специализираните трактори нашата клиентка  Ивелина Илиева ЗП, с. Тополчане, Сливен: “Със съпруга ми гледаме към 200 дка череши и лозя. Работим с T4.95F с карбонови филтри за кабината. Много сме доволни от трактора – компактен, маневрен, лесно влиза в междуредията, а същевременно е мощен. Комфортът също е на много добро ниво. Кабината е безопасна и климатизирана. С него извършваме всички обработки – пръскане, оран, дисковане, всичко.”
 

ПЪЛНА ГАМА ПРИКАЧНА ТЕХНИКА ЗА ЛОЗАРО-ОВОЩАРСТВО ОТ НЕМСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ CLEMENS

От основаването си през 1952 г. от Бернар и Матиас Клеменс, компанията CLEMENS произвежда лозарски и селскостопански машини, отличаващи се с изключителни здравина и надеждност. Компанията е семейна и днес се представлява от Томас и Бернхард Клеменс, двамата синове на Бернар. CLEMENS разработва, произвежда и дистрибутира висококачествени, уникални и иновативни продукти като RADIUS секция за контрол на плевелите под лозата, здрава рама за различни инструменти за култивиране HEXAGON, камера за пръскане и роторна четка за отстраняване на плевелите, както и други машини за различни приложения. Машините на CLEMENS са ключът за развиване на успешното лозарство вече повече от 70 години. CLEMENS се отличават със своя индивидуален подход към специфичните нужди на клиентите, за които разработва специализирани решения. Повече от 70% от всички произведени машини на CLEMENS се изнасят в цял свят, което е доказателство за надеждността и търсенето им. В момента CLEMENS има представителства в повече от 35 страни в света.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.