1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Походът на Landini към бъдещи успехи

Походът на Landini към бъдещи успехи

На изложението SIMA 2013 компанията представи новите си серии трактори 5D и 5H

За Landini изложението SIMA 2013 е стратегическо международно събитие, на което компанията представи в един по-глобален мащаб интензивните проекти, планирани за следващите две години.

С помощта на установената концепция „Произведено в Италия“, Landini продължава непрекъснатия процес на разработване на нови продукти, като обръща огромно внимание на пазара в Европа и в останалите части на света.

Една от иновативните технологии, които Landini представи на изложението Sima 2013, са тракторите от новата серия 5D, отговарящи на стандарта за емисии Tier 4 Interim. Серията се състои от три модела с мощност 90-100 и 110 к.с., и номинална мощност 85 до 102 к.с. Машините са оборудвани с двигатели Perkins, отговарящи на изискванията на стандарта за емисии Tier 4 I, с 2 клапана и система за впръскване на горивото Common Rail. На пазара в страните извън Европа на клиентите ще продължават да се предлагат и тракторите Powerfarm с двигатели, съобразени със стандарта Tier 3A.

Дизайнът на тракторите от новата серия 5D притежава пионерски характеристики – такива, каквито ще притежават всички трактори Landini за в бъдеще. Машините се продават в стандартен вариант (Standard) и във вариант с висока проходимост HC (High Clearance), и са подходящи за изпълнението на всякакви земеделски дейности.

За разлика от своите предшественици – тракторите Powerfarm – серията 5D притежава четири важни новаторски технологии:

1) Включване на 4х4 със система „Spring on“/ „Pressure off“

2) Стандартно тракторите са оборудвани с ускоряваща предавка с 24 предавки напред и 12 предавки назад, а по желание на клиента се монтира и ходонамалител (вече не като алтернативен избор) за общо 32 + 16 предавки.

3) Заден подемен механизъм с оптимизирани контролни устройства, които се управляват от кабината с помощта на ергономична система E.L.S. (Ergonomic Lift System). По избор на клиента на тракторите се монтира и външен контролен лост.

4) Нов интериор на кабината, наподобяващ този на моделите 5H.

На изложението в Париж бяха представени и тракторите от серия 5H, оборудвани с новите двигатели Perkins, отговарящи на стандарта за емисии Tier 4 Interim със система Dual Power.

Моделите TOP с мощност 90-100-110 к.с. са снабдени с функция за допълнителна мощност при работа с приспособлението за задвижване (ПЗ), произтичаща от трансмисията (до 113 к.с. при модела 5-110H).

Трансмисията на тракторите Techno също е оборудвана със система за впръскване на горивото Common Rail, но не притежава система Dual Power.

Моделите TOP са с хидравличен реверс и електро-хидравлично ПЗ, а моделите Techno – с механичен реверс и електрохидравлично ПЗ. Обновеният им дизайн подчертава иновативните характеристики на тракторите Landini.

Междувременно новият интериор на кабината включва важни подобрения по отношение на ергономичността и цялостния комфорт, който тези трактори създават.

В заключение, след създаването на новия дизайн на машините от серията Landpower Techno, Landini представя и обновените трактори Landpower Comfort с електро-хидравличен реверс, три предавки, подемен механизъм с електронно управление и кабина с 4 колони, големи размери, по-уютно оформление и ергономични подобрения. Процесът по обновяването на машините от серията вече е приключил и подчертава високото ниво на удобство, което те предлагат. Новият дизайн е провокиран от нарастващата необходимост от комфорт и увеличаващата се популярност на тракторите Landpower на всички пазари, включително на тези извън Европа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.